Vacatures in ESG

Wat is ESG?

ESG (Environmental, Social en Governance) staat voor verantwoord en duurzaam beleggen, investeren, organiseren of produceren. ESG verwijst naar de drie factoren waar een ESG specialist zich mee bezig houdt: Milieu, Maatschappij en Governance met als doel duurzaamheid binnen een verantwoorde organisatie die omkijkt naar maatschappelijke prestaties en impact.

Een betere, schonere wereld hebben we niet morgen. Het vraagt lange termijn en investeringen. Daarnaast laat onderzoek zien dat meenemen van ESG criteria leidt tot een betere waardecreatie. Niet alleen in impact, maar ook gemeten in werkplezier, rendement en risico. ESG doe je niet alleen voor een betere wereld maar ook voor jezelf als organisatie!

[videoplayer]

Wat is een ESG specialist?

Een ESG specialist buigt zich over de verschillende ESG factoren (environment, social en governance) in de strategie van een organisatie en kunnen zo de duurzame criteria borgen.Naast de wettelijk verplichte financiële verantwoording, rapporteren meer en meer ondernemingen jaarlijks ook over hun ESG-prestaties. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, zoals milieuvraagstukken (waaronder klimaatverandering), productverantwoordelijkheid, bedrijfsethiek en kwaliteit van arbeid en leefomstandigheden.

ESG specialisten maken modellen, rapporteren en analyseren de gehanteerde, in het kader van de lange termijn, doelstelling van organisaties. Ze helpen zo bij het vinden van het juiste evenwicht tussen financieel economische resultaten, sociaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en aandacht voor het milieu.

ESG specialisten zijn te vinden in de volgende vakgebieden:

Hoe word ik ESG Specialist?

Op dit moment (2022) is er (nog) geen universitaire master allround ESG. Wel zijn er diverse modulaire opleidingen en opleidingen op de deelgebieden, zoals:

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ESGcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.